Internet tarjoaa useita mahdollisuuksia pelata täysin ilmaiseksi, pientä korvausta vastaan tai isoistakin rahoista. Riippumatta siitä onko peli maksullinen vai ei, monet pelit vievät mukanaan, jopa lähes hulluuden partaalle.

Verkostoituminen pelien kautta

Verkkopelit tarjoavat rentouttavan ajanvietteen lisäksi mahdollisuuden liittyä samanhenkisten pelaajien muodostamiin yhteisöihin. Yhden pelin parissa luodut ihmissuhteet saattavat hyvinkin jatkua seuraavaan ja samalla tiimillä voidaan taistella niin hirviöitä kuin sotilaitakin vastaan. Maanviljelyspelissä tavatut uudet tuttavat voivat myöhemmin lahjoittaa elämiä esimerkiksi palikoiden järjestelyyn perustuvissa peleissä.

Sosiaalisen median avulla pelit yhdistävät ihmisiä ja luovat uusia ihmissuhteita. Kun kyseessä ei ole pelkästään yksin tehtävä nappuloiden painelu, vaan kokonainen sosiaalinen tapahtuma, jossa yhdessä muiden kanssa pyritään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen, ei liene ihme, että juurikin verkostoituminen on yksi suurimmista syistä siihen, että verkkopeleistä tulee monelle tärkeä osa arkipäivää. Varsinkin silloin, kun pelaaminen on ilmaista, on helppo käyttää suurikin osa vapaa-ajastaan pelaamiseen.

Rahapelien vahva vetovoima

Rahapeleistä ei sosiaalista elementtiä ole niin helppo löytää, sillä keskiverrosti jokainen pelaa omilla rahoillaan itse. Niissä vetovoiman lähteenä on pääasiallisesti jännitys. Siinä, missä ilmaisetkin pelit ovat jännittäviä, rahapeleissä mahdollisuus voittaa oikeaa rahaa nostaa tunnelmaa entisestäänkin. On aivan eri asia laittaa kolikkopeliin 500 virtuaalikolikkoa, kuin 500 euroa.

Pelaamisen helppous älypuhelimella

Pelaamista ei tänä päivänä myöskään tarvitse lopettaa kesken siksi, että olisi menossa vaikkapa elokuviin tai käymään lääkärillä. Siellä, missä on kymmenen minuuttia tyhjää odotusaikaa, on erinomainen mahdollisuus pelata. Minkä tahansa teatterin, terveysaseman tai junapysäkin käyttäjistä otettu valokuva kertoo, että vähintään puolet odottajista helpottaa odottamisen tuskaa älypuhelimellaan. Heistä osa pelaa jotain netissä; on turha kuvitella, että he kaikki tekisivät töitä tai viestittäisivät tärkeistä asioista ystävilleen tai sukulaisilleen.

Osa peleistä on pitkäkestoisia ja vaatii jonkinasteista keskittymistä, mutta osaa voi pelata erän muutamassa sekunnissa. Esimerkiksi osa netin kolikkopeleistä on saatavana älypuhelimeen asennettavan sovelluksen kautta, jolloin pelin kiekkoja ehtii pyörittää muutamassa minuutissa jo useamman kierroksen. Tämä osaltaan vaikuttaa siihen, että pelaaminen on mukaansatempaava ja houkutteleva harrastus.